Geopend van 7:00 tot 19:00 uur

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid

Niets is belangrijker dan de veiligheid van uw kind. Kinderdagverblijf de Boomgaard laat dan ook niets aan het toeval over. Kinderdagverblijf de Boomgaard is beveiligd met een intercom, er zijn op iedere verdieping brandblussers en brandslangen aanwezig. Er worden regelmatig brandoefeningen gedaan en alle leidsters hebben een Kinder-EHBO en/of BHV opleiding gevolgd. Bovendien is Kinderdagverblijf de Boomgaard volledig kindvriendelijk ingericht. Aan alles is gedacht; afstanden tussen spijlen (traphekjes, bedjes, etc.), beveiliging van stopcontacten, deurstrips, veilig speelgoed, afgeronde hoeken aan meubels en nog veel meer. Om ongelukken te voorkomen zijn er regels opgesteld en staan de pedagogisch medewerkers continue stil bij de eventuele gevolgen van hun handelen. Alle ruimtes van Kinderdagverblijf de Boomgaard zijn overzichtelijk ingedeeld en voorzien van laag meubilair, dit zorgt ervoor dat de kinderen in de hele vestiging goed in de gaten worden gehouden en zich niet aan het zicht van de pedagogisch medewerkers kunnen onttrekken. Ook buiten is er altijd toezicht van minimaal twee pedagogisch medewerkers.
Kinderdagverblijf de Boomgaard hanteert een streng aannamebeleid. Alle pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een voor de kinderopvang relevante diploma en worden zorgvuldig gescreend.

Gezondheid

Algemene hygiëne is op een kinderdagverblijf een belangrijk aandachtspunt. Kinderdagverblijf de Boomgaard is constant bezig de hygiëne op het hoogste niveau te houden. Geen enkel kinderdagverblijf kan uitsluiten dat een kind een bacterie of virus oploopt. Door een specifiek op hygiëne gericht beleid te voeren kan de kans op besmetting echter worden beperkt. Kinderdagverblijf de Boomgaard werkt met een beleid voor veiligheid en gezondheid. Naast de controle op besmetting houdt hygiëne veel meer in. Kinderdagverblijf de Boomgaard besteedt ook aandacht aan een gezond binnenklimaat. Alle leeftijdsgroepen hebben aparte slaapkamers en ieder kind slaapt in een eigen bed met schone lakens en in een eigen slaapzak. Daarnaast wordt in alle slaapruimtes de temperatuur nauwkeurig gecontroleerd middels periodieke metingen en wordt er continu geventileerd en gelucht. Knuffels worden om de week gewassen.
De warme maaltijden worden met zorg bereid en de temperatuur van de diverse koelingen wordt nauwlettend gecontroleerd middels wekelijkse metingen. Iedere leeftijdsgroep werkt met een schoonmaak schema, gericht op de desbetreffende groep. Zo wordt inzichtelijk wie er verantwoordelijk is voor welke schoonmaak taak.
Wanneer u bij Kinderdagverblijf de Boomgaard binnen komt, dan wordt u verzocht overschoenen aan te trekken zodat u geen vuil van buiten mee naar binnen kunt nemen. Een groot deel van het leven van kleine kinderen speelt zich immers af op de vloer.

Adresgegevens

Kerkstraat 29
2211RB Noordwijkerhout
Telefoon: (0252) 340003
Fax: (0252) 375338
Email: info@kinderdagverblijfdeboomgaard.nl

Social Media

make_a_wish

calibris erkend leerbedrijf