Geopend van 7:00 tot 19:00 uur

Over ons

Speelterrein en dierenweide

Wij stimuleren uw kind om zelf zijn fantasie te volgen, zelf te laten ontdekken wat het weer, de natuur en de dieren te bieden hebben. Uw kind krijgt de ruimte om zich heerlijk te bewegen. Op deze manier wordt uw kind gestimuleerd om ‘natuurlijk te spelen’ zonder gebruik te maken van standaard speeltoestellen. Uw kind kan zich buiten goed uitleven in de ruime tuin, die omheind is door een kindveilig hekwerk. Uw kind kan kennismaken met allerlei bloemen, planten, bomen, verschillende weersomstandigheden en seizoenen. In de tuin zijn er klim- en klautermogelijkheden, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, lekker rollen in het gras, stampen in de plassen, rijden met een traptractor.
Aangrenzend aan de speelweide bevindt zich een dierenweide met kleine dieren zoals konijnen en kippen. Indien uw kind dit wilt kan uw kind onder begeleiding van Angela onze dierenverzorgster, de dieren aaien, voeren, verzorgen en knuffelen.

Buiten slapen

Er wordt de mogelijkheid geboden om in speciaal daarvoor ontwikkelde buitenbedjes te slapen. Veilig buiten slapen in de frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D. De frisse lucht is heel goed voor de longen van jonge kinderen en de innerlijke rust. Met name voor kinderen met astmatische aandoeningen, allergieën en moeilijke slapers kan dit bedje een goede oplossing zijn. Onderzoeken hebben dit aangetoond. Het buitenbed is voorzien van horgaas en een perspex raam, waardoor insecten en andere dieren niet bij de kinderen kunnen komen. De mogelijkheid om buiten te slapen wordt vooraf met de ouders besproken.

Binnen spelen en ontspannen

Binnen is veel ruimte om te ontdekken en te beleven. Voor alle leeftijden is volop speelmateriaal beschikbaar. Ook worden er samen liedjes gezongen, spelletjes gedaan, geknutseld of verhalen gelezen.
In de groepsruimte is een poppenhoek, bouwhoek en een relaxhoek waar uw kind zich kan ontspannen. Uw kind maakt zelf de keuze wat hij graag wil doen. De basis van de binnenruimte heeft een rustige uitstraling, op deze manier wordt uw kind niet onnodig afgeleid.
Om regelmaat en rust aan uw kind te bieden kijken we naar de behoefte van uw kind. Uw kind geeft zelf aan of hij genoeg gegeten heeft of wanneer hij moe is en graag wil rusten. Dit alles in overleg met u als ouders. Bij baby’s nemen we zoveel mogelijk het ritme van thuis over. Dit alles voegt iets bijzonders toe aan het dagelijks ritme van spelen, eten en slapen. Daarmee onderscheiden wij ons van de reguliere kinderdagverblijven.

Daarnaast is het volgende van toepassing;

  • Openingstijden van 07:00 tot 19:00 uur
  • Verschillende soorten dagopvang, zowel hele als halve dagen.
  • Een contract met of zonder schoolvakanties
  • Grote flexibiliteit in het ruilen van dagen
  • Een omheinde ontdekkingstuin met speelelementen vervaardigd van natuurlijke materialen
  • Een moestuin
  • Mini-kinderboerderij
  • Leuke en leerzame activiteiten met aandacht voor ieder kind
  • Kinderkapper

Kinderdagverblijf De Boomgaard verzorgt alle voeding en verzorgingsmiddelen voor uw kind, zoals verse fruit(hapjes), Nutrilon1, 2 en 3 flesvoeding, brood en broodbeleg (hartig en zoet), warme maaltijd met vlees of vis, koekjes, thee, enzovoort. Daarnaast zorgen wij ook voor luiers. Tevens is er voor de kinderen extra reserve kleding. Er zijn ook eigen regenlaarzen, slaapzakken, spenen en flesjes aanwezig.

Adresgegevens

Kerkstraat 29
2211RB Noordwijkerhout
Telefoon: (0252) 340003
Fax: (0252) 375338
Email: info@kinderdagverblijfdeboomgaard.nl

Social Media

make_a_wish

calibris erkend leerbedrijf