Geopend van 7:00 tot 19:00 uur

Menu warme maaltijden

Wat eten we vandaag

Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid door Groenteboer van Kesteren. Gezonde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag en de ontwikkeling van uw kind. Een groot voordeel van warme maaltijden op de kinderopvang is dat het credo zien eten doet eten opgaat in de praktijk. Samen met elkaar aan tafel heeft een positief effect op het eetgedrag van uw kind. Kortom, samen genieten van een lekkere en gezonde warme maaltijd.

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Daarom volgen wij de adviezen  voor de kinderopvang van het Voedingscentrum. Dat betekent onder andere dat wij:

  • vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.

U vindt hieronder de maaltijden voor de komende week. Zo weet u precies wat u kind(eren) te eten krijgt.
Array

Dag en datum                      Gerecht

Februari 2018

Maandag 19 februari Snijboontjes, aardappel met rundergehakt.
Dinsdag 20 februari Bietjes, aardappels en een kipballetje.
Woensdag 21 februari Pasta met kaas.
Donderdag 22 februari Rodekool, aardappel en shoarma.
Vrijdag 23 februari Doperwtjes/worteltjes, aardappels met vissticks
 

 

 

 

 

 

 

Adresgegevens

Kerkstraat 29
2211RB Noordwijkerhout
Telefoon: (0252) 340003
Fax: (0252) 375338
Email: info@kinderdagverblijfdeboomgaard.nl

Social Media

make_a_wish

calibris erkend leerbedrijf