Geopend van 7:00 tot 19:00 uur

BSO

KC de Speelweide biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. De pedagogische medewerkers van KC de Speelweide creëren situaties die er voor zorgen dat de kinderen zich prettig voelen, vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, voor zichzelf op kunnen komen, respect ontwikkelen voor zichzelf en anderen, positief in de maatschappij staan en opgroeien tot zelfstandige en sociaalvaardige mensen. KC deSpeelweide is een plek waar kinderen zich, geborgen in veiligheid, te midden van de natuur en middels creativiteit zich als een uniek en gerespecteerd persoon kunnen ontwikkelen.

KC de Speelweide is per september 2013 gestart met één groep. Afhankelijk van de groepsgrootte worden er één of twee gediplomeerde pedagogische medewerkers op een groep ingedeeld.

Heeft u interesse om uw kind aan te melden voor onze BSO volg dan deze link: www.kcdespeelweide.nl

Spelen en activiteiten

De belangrijkste uitgangspunten zijn:

  • Buitenschoolse opvang is vrije tijd: tijd hebben om lekker niets te doen blijft ook belangrijk;
  • De buitenschoolse opvang is voor en van de kinderen; het aanbod wordt mede door en met behulp van de keuzes van kinderen bepaald;
  • Wij bieden vertrouwde activiteiten aan maar ook activiteiten die nieuw en uitdagend zijn;
  • Het aanbod is voor alle leeftijden, voor jongens en meisjes, waarbij rekening gehouden wordt dat oudere kinderen meer behoefte kunnen hebben aan uitdaging in activiteiten.
Kinderparticipatie

Binnen KC de Speelweide wordt daar waar mogelijk gestreefd naar kinderparticipatie. Goed kijken en luisteren naar kinderen en hen, zo mogelijk, mee laten denken, bijvoorbeeld bij de keuze van een activiteit. Dit is belangrijk en geeft kinderen het gevoel dat ze gehoord worden. De kinderen worden o.a. ook betrokken bij het tafeldekken of een boodschapje doen.

LRK nummer

BSO het Buitenhuis is geregistreerd onder LRK nummer 258187888.

BSO de Speeltoppers is geregistreerd onder LRKP nummer 175303769.

Adresgegevens

Kerkstraat 29
2211RB Noordwijkerhout
Telefoon: (0252) 340003
Fax: (0252) 375338
Email: info@kinderdagverblijfdeboomgaard.nl

Social Media

make_a_wish

calibris erkend leerbedrijf